Hans Herzog

Vinunic / Tuottajat / Hans Herzog

Marlborough, Uusi-Seelanti

Hans Herzog on yksi Uuden-Seelannin arvostetuimpia ja tunnetuimpia viinintekijöitä, ja hänen kokemuksensa ja taito viininvalmistukseen on kerääntynyt jo yli 40 vuoden ajalta. Yhdessä vaimonsa Therese Herzogin kanssa he valmistavat viinejä Marlborough’ssa, ja viininvalmistuksen filosofia on holistinen: viinit ovat kokonaisuudessaan enemmän kuin osiensa summa ja kaikki toiminta pyrkii tekemään mahdollisimman hyviä ja aitoja artesaaniviinejä.

Herzogin tarina ei ole tyypillisimmästä päästä, nimittäin siinä missä sveitsiläislähtöinen Herzogin suku on viljellyt viiniä Sveitsissä Reininjoen liepeillä satoja vuosia, Hans Herzog päätti vuonna 1994 siirtää oman viinintuotantonsa lämpimämpään ilmastoon viileästä Sveitsistä, ja paikaksi valikoitui Marlborough, joka on Uuden-Seelannin alueista yksi lämpimimmistä ja kuivimmista.

Tarhoilla viljellään Uudelle-Seelannille hyvin poikkeuksellisia rypäleitä: Montepulcianoa, Tempranilloa, Zweigeltiä, St. Laurentia, Nebbioloa ja monia muita eurooppalaisia tietylle maalle tai alueelle tyypillisiä rypäleitä. Hans itse viettää kaiken aikansa viinitarhoilla ja osallistuu kaikkiin viininvalmistuksen vaiheisiin. Viinit tehdään hyvin luonnonmukaisesti; niitä ei juuri stabiloida, suodateta tai kirkasteta, tuotanto on luomua ja maaperä ja terroir pitää näkyä täydellä voimalla koko prosessissa. Tuloksena Herzogin viineistä tulee persoonallisia, puhtaita ja hyvin ikääntyviä gastronomisia ruokaviinejä.

Vinunic Instagram